Vásárlási tanácsok

Ha ön ezt olvassa, akkor biztosan kerékpár vásárlás elõtt áll. A kerékpárok viszonylag egyszerû szerkezetek, gyakorlatilag nyers gépészet némi látvánnyal ötvözve.
  Mi alapján válasszunk? Az elsõ és elgfontosabb tények közé tartozik, hogy mennyi lapul a tárcánk méllyén erre a célra, majd hogy kinek és milyen használatra lesz. Ezeke mind nagyon fontos keritériumok, mert ahol az egyik kerékpár jól teljesít ott nem biztos hogy a másik is. Mountainbike-al és városi kerékpárral is lehet a belvárosbanis valamint a hegyek között is cirkálni, azonban nem biztos, hogy kellemesnekl fogjuk érezni.

Olcsó kerékpár rossz kerékpár??  Sajnos ez a gondolat gyakran meghatározza vásárlásainkat. A közgazdaságban ezt Veblen effektusnak hívják, mely a napjainkban némi sznobizmussal párosul. Tisztában kell lenni azzal hogy mit ér a pénzünk az adott termékkategóriában. Az olcsón árult összteleszkópos kerékpárok, melyek csilliognak villognak, bizony elég gyenge minõségûek, és egyáltalán nem olyan kellemes használni õket mint ahogy az elképzeljük. Inkább válasszunk egy kevésbé felszerelt, de jobb minõségû darabot, ha van rá lehetõség akkor szakboltból, mert ott biztosított a szervízháttér, míg a nagy áruházaknál ez gyakran egy elég problémás pont. Inkább a minõségre adjunk mint a kinézetre és az elépzelt funkcióra. Higgye el a kedves olvasó lehet merev elsõ villûával is kerékpározni, nem kell, hogy feltétlenül rugózzon. Egy valamire való teleszkópos elsõvilla 25 ezer forint környékén indul.

És hogy mekkorát? Amekkorán jól érezzük magunkat. Van aki az alacsonyat szereti, és nem zavarja ha hajlított lábbal teker, annak ellenére, hogy azt szokták javasolni, hogy a pedál alsó állásában legyen nyújtva a lábunk. A gyermekek részére vásárolt kerékpárok gyakran meglepetésként vannak megvásárolva, így a meg ajándékozott nincs jelen a vásárláskor. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani az alábbi táblázattal.

Reméljük hasznos volt a leírás, bõvebb segítségért forduljon eladónikhoz.

Gyerek kerékpár váz méret meghatározása

 

Életkor vagy magasság Javasolt váz méret
életkor centiméter  
     
2 - 4 éves 85 - 100 12" kerék átmérõ
3 - 5 éves 95 - 110 14" kerék átmérõ
5 - 7 éves 110 - 120 16" kerék átmérõ
7 - 9 éves 120 - 135 20" kerék átmérõ
9 - 11 éves 135 - 145 24" kerék átmérõ
11+ éves 145+ 26" kerék átmérõ

DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro